Vrijdag 29 april 2016

Al vroeg wakker … heerlijk geslapen en niks meer gehoord …
Vandaag rijden we naar onze volgende campsite Savuti … naar de bekende Savuti Marsh in Chobe NP. Om hier te geraken moeten we wel even het park uitrijden via de Ngoma Gate …

In het laatste dorpje Kichakau, stopt de asfalt en begint een mulle zandweg van zo’n 68 km …
Net als je de asfalt afrijdt, heb je aan je linkerkant een ‘craftcenter’ en ‘een bottle store’ … hier kan je grote blokken ijs kopen … dat hebben we ook gedaan om onze koelbox te vullen en de drankjes en etenswaar koel te houden …
Op die mulle zandweg hebben we een klein ongelukje met de wagen …
Wij zetten ons aan de kant om een andere wagen door te laten … deze gaat een beetje laat aan de kant en schuift met het achterste van zijn wagen weg in de mulle zand … tegen onze wagen … het reservewiel van de andere maakt een deukje in de onze …
Niet iedereen kan de moeilijkheden van rijden in zeer mulle zand goed inschatten precies … maar goed, ze hebben hun gegevens onmiddellijk gegeven … komt wel goed met de verzekering … Een zalig plaatje … olifanten die genieten van een bad …
Een kaalkop kiekendief … of African Harrier-Hawk
De roodkruinscharrelaar … of purple roller
Dit is de Verreaux Eagle Owl of de Verreaux oehoe
Een dwergmangoest …

Ondertussen zijn we op onze tweede campsite … is iets minder leuk … allemaal zwarte mulle zand … mmmm … minder …

Slaapwel …